Inici         Acords   Borsa de treball  
Publicacions del CM
Informació · Publicacions del CM
La indústria metal.lúrgica i de construccions mecàniques a Sabadell Vol. I

Dels orígens al Pla d'Estabilització de 1959

Sabadell va esdevenir una ciutat industrialitzada de la mà del sector tèxtil al segle XIX i va ser llavors quan els antics ferrers i serrallers van començar a reparar màquines tèxtils i a fabricar recanvis i més endavant màquines fins i tot per a altres secotrs productius.

La nostra junta directiva va creure que poc s'havia escrit sobre tot aquest procés i sobre el paper que el metall ha representat en el desenvolupament de la nostra ciutat i del nostre país. Per aquest motiu va decidir encarregar dos treballs als historiadors Esteve Deu i Jordi Calvet, de la Fundació Bosch i Cardellach, que sota el títol genèric de "La indústria metal·lúrgica i de construccions mecàniques a Sabadell" estudiessin primerament des dels orígens al Pla d'estabilització de 1.959 i en un segon treball des del 1.959 fins als nostres dies.


Butlletí de Comanda

CONSENTIMENT INFORMAT

Les dades facilitades per vostè;, s'incorporaran i seran tractades en un fitxer automatitzat del Centre Metal.lúrgic amb la finalitat d'atendre la present relació. Les dades són confidencials i d'ús exclusiu del Centre Metal.lúrgic responsable del fitxer i amb domicili al C/Indústria, 16, 08202 Sabadell, Barcelona. Si ho desitja, pot accedir, rectificar, cancel.lar i oposar-se al tractament de les esmentades dades mitjançant escrit dirigit a la direcció anteriorment citada.

En compliment del deure d'informació contemplat a l'article 10 de la vigent llei 34/2002, del 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic, li comuniquem que el responsable de la web és Centre Metal.lúrgic amb domini d'Internet www.centrem.cat, inscrit al registre corresponent, atenent a comunicacions dels usuaris i/o interessats a la següent direcció de correu electrònic centrem@centrem.cat
Socis, partners i col·laboradors
Logos corporatius
L'Associació    *  Serveis    *  Informació    *  Acords    *  Borsa de treball    *  Atenció al client    *   Disseny Web Sabadell

Centre Metal·lúrgic


C/ Indústria 16 - 08202 Sabadell - Barcelona


93 745 78 10

Mapa web
Política de galetes
Nota legal
Política de privacitat

L'Associació   *   Serveis
Informació   *   Acords
Borsa de treball   *   Atenció al client
Disseny Web Sabadell